Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni nadziewane szpinakem w sosie z pomidorów i papryki

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 3 duże cannelloni
szpinak mrożony 100 g
ser pleśniowy typu gorgonzola kawałek
pomidor 4-5 sztuk
papryka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło klarowane 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła dowolne do smaku
ząbki czosnku 2

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni nadziewane szpinakem w sosie z pomidorów i papryki

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części.
Paprykę przekroić, wyjąć nasiona i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, zrumienić cebulę, dodać rozgnieciony czosnek. Dodać paprykę i pomidory, doprawić solą, pieprzem i dowolnymi ziołami. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Na patelni roztopić szpinak, dodać ser i dusić chwilę. Doprawić solą.

Makaron ugotować al dente wg wskazówek na opakowaniu w osolonej wodzie. Wystudzić.
Makaron nadziać szpinakiem.
Na blaszce ułożyć sos, na sosie nadziane cannelloni. Piec około 10-15 minut.
Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.10.2014 11:28
ciekawe danie
EmciaPichci 06.10.2014 14:09
och jak ja lubię cannelloni :)
romanrafal
romanrafal 04.10.2014 06:01
pyszne jedzonko
Kejti 01.10.2014 23:41
To musi wybornie smakować :-)
VioletoweKucharzenie 30.09.2014 20:18
zjadłabym z chęcią
Grazyna0211 30.09.2014 19:19
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak