Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni Bologniese

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 op cannelloni
mięso mielone 0,5 kg z łopatki
cebula 1
marchew 2
pomidory krojone z puszki 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat
przyprawa uniwersalna naturalna
mozzarella 300 g startej żółtej

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni Bologniese

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i podsmażamy na niej marchewkę i cebulę pokrojone w kosteczkę. Całość posypujemy szczyptą soli, żeby cebula zwiotczała. Do warzyw wrzucamy mięso, przyprawiamy ziołami prowansalskimi i naturalną przyprawą uniwersalną. Smażymy, aż mięso stanie się sypkie. Następnie na patelnię wrzucamy pomidory z puszki (opcjonalnie możemy użyć pomidorów rozdrobnionych ala przecier). Dusimy wszystko razem bez przykrycia do czasu, aż sos zgęstnieje. Makaron obgotowujemy w osolonej wodzie, aby był al dente. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmarowujemy odrobinę sosu, aby zapobiec przywarciu makaronu. Rurki nadziewamy sosem bologniese i układamy jedna przy drugiej. Wierzch posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy 15 minut w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 07.03.2014 14:04
Super danie!!!
halina17 07.03.2014 13:27
Smaczny obiad.
Pomocnik 07.03.2014 12:57
pyszne jedzonko
matesko 07.03.2014 11:56
fajny przepis
kasiaw 07.03.2014 11:26
pyszne danie polecam
jowant 07.03.2014 11:02
po prostu pyszności :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak