Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert opiekany

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 1 szt
jajko 1 szt
żurawina
gruszka 0,5 szt
ciasto francuskie
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 z orzechami

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert opiekany

Poduszeczki z ciasta francuskiego pieczemy wcześniej i w potrzebie wyjmujemy z pudełka.
Mały camembert kroimy na 6 części.
Panierujemy w jajku i bułce tartej z orzechami.
Trójkąciki kładziemy na "poduszeczkach" i opiekamy z termo obiegiem w temp.200 parę minut, tak ,by ser się nie rozpłynął.
Serwujemy z żurawiną lub czerwoną borówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.10.2013 16:26
wyśmienite
Ania321 27.10.2013 14:44
bardzo apetycznie wygląda :)
aniagdz 27.10.2013 14:44
ooo uwielbiam:)
Aleksandra/Olcia 27.10.2013 14:28
pyszności taki serek
Marta11 27.10.2013 14:25
swietne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak