Przepis i sposób przygotowania na: Calzone z mięsem mielonym
Kroki postępowania
Na połowie ciasta rozsmarowujemy sos pomidorowy, na nim układamy plasterki ser żółtego
Ciasto: | |
mąka | 450 dag |
woda | 300 ml |
cukier | 2 łyżki |
sól | 1 łyżeczka |
olej | 2 łyżki |
Farsz: | |
ser żółty | 20 dag |
sos pomidorowo-paprykowy | 3 łyżki |
mięso mielone | 30 dag |
majonez | 2-3 łyżki |
kukurydza | 3 łyżki |
oliwki zielone | |
paparyka ostra w proszku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: