Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraki na zimno trochę inaczej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula
cukier 4 łyżeczki
sól
Kwas cytrynowy Prymat
pieprz czarny
śmietana 18 proc 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: buraki na zimno trochę inaczej

Buraki gotujemy i studzimy. Obieramy po czym ścieramy na tarce.Posypujemy je kwaskiem cytrynowym.
Śmietanę mieszamy z pieprzem, solą, cukrem, aż się rozpuszczą. Tą mieszanką zalewamy buraki wymieszane z pokrojoną cebulką. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 23.02.2013 16:46
bardzo lubię zimne buraczki, a ze śmietanką są pyszne :)
gosia1988 23.02.2013 15:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak