Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z peperoni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Jeśli chodzi o ostre potrawy, to nie specjalnie przepadam za takimi, które wypalają twarz. Wychodzę z założenia, że potrawa ma mieć smak, a nie tylko ogień, więc doprawiam z umiarem. Czasami sypnie się za dużo, ale bywa to sporadycznie. Tutaj smaki idealnie się uzupełniają.

Składniki:

Składniki:

buraczki tarte 500 gramów
papryka marynowana 5 sztuk
cebula 1 sztuka
olej rzepakowy 50 mililitrów
cukier 1 łyżka
ocet 10 % 1 łyżka

Porada

W przepisie użyłem gotowane buraki, marynowaną papryczkę peperoni.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z peperoni

Buraczki z peperoni to świetny dodatek do wielu dań mięsnych, idealnie sprawdzą się na obiad. 

1. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Z papryczek pepperoni usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski.

3. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, studzimy.

4. Wszystkie składniki (łącznie z olejem) łączymy, do smaku
doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak