Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w zalewie czosnkowo-octowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 5 kg
cebula 5 szt
ząbek czosnku 5
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ocet 3/4 szkl
cukier 1 i 1/2 szkl
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w zalewie czosnkowo-octowej

Buraki myjemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do buraków. Dodajemy ocet, cukier, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. W szklance wody zagotowujemy zmiażdżone ząbki czosnku wraz z liściami laurowymi. Wlewamy do buraków i zostawiamy na 12 godzin. Nakładamy do słoików i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.08.2014 16:22
apetyczne w słoiku
cukiereczek 15.08.2014 07:24
idealne do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak