Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w porach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 3 szt
daktyle 5 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól, pieprz
sok z cytryny
por 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w porach

Ugotowane buraczki zetrzeć, przełożyć do garnuszka.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do buraczków.
Dodać pokrojone daktyle oraz śmietanę. Doprawić sokiem cytrynowym, solą i pieprzem, chwilę poddusić.
Por blanszować, przeciąć na kilka tulejek i wypełnić je buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.01.2014 15:36
Smaczna_B, a jadłaś kiedykolwiek daktyle ?
Smaczna_B 08.10.2013 16:57
powiem szczerze ,że te daktyle w buraczkach mnie nie przekonują
Maria 70 08.10.2013 00:06
Bardzo atrakcyjny sposób podania ,no i te daktyle urozmaicają nasze poczciwe buraczki.
SmacznaPyza 07.10.2013 21:20
prawdę mówiąc trochę dziwne.... zostanę przy samych buraczkach bo za porem nie przepadam :)
Barbara13 07.10.2013 19:50
Orginalne i intrygujące :) Muszę wypróbować
marta1221 07.10.2013 08:58
bardzo ciekawy sposób podania :)
Monia 07.10.2013 08:51
Bardzo oryginalna propozycja :)
Magula 07.10.2013 08:45
ciekawy pomysł
noninka77 07.10.2013 08:37
ciekawy przepis:)
joanna__s 07.10.2013 08:29
Bardzo oryginalny pomysł.
babajaga1969 07.10.2013 06:38
coś nowego - fajny pomysł
Ewa 07.10.2013 06:02
To coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak