Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki chrzanowe z ricottą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 40 dag
chrzan tarty 3 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
ricotta 60 g
mąka 35 dag
cukier 1 łyżeczka
drożdże 20 g
woda 150 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki chrzanowe z ricottą

Kroki postępowania

1
W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki - zaczynając od składników mokrych. Można także przygotować zaczyn z drożdży i cukru. Następnie połączyć zaczyn z mąką oraz pozostałymi składnikami.
Wyrobione ciasto odstawiamy na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
Krok 1 - Bułki chrzanowe z ricottą foto
2
Ciasto dzielimy na około 12-13 części i formujemy z niego bułeczki. Odstawiamy na kolejne 30 minut.
Krok 2 - Bułki chrzanowe z ricottą foto
3
Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem.
Krok 3 - Bułki chrzanowe z ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 10.01.2014 07:50
Muszą być bardzo smaczne!
gusia1000 10.01.2014 00:27
Tylko takie robić i jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak