Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion na kosci wieprzowej

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kość wieprzowa
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cebula
seler
marchewka
sól
por
pietruszka
lubczyk

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion na kosci wieprzowej

W kazdej porzadnej kuchni powinien byc moim zdaniem zawsze rosol. Jest to baza do sosow czy zup. Moj rosol najczesciej jest polaczeniem smakow kaczych i kurzych ;) Jednak czasami, gdy akurat nie gotuje typowego rosolu, na kosci wieprzowej przygotowuje bulion.
Podobnie jak przy tradycyjnym rosole-kosc razem z wszystkimi warzywami i przyprawami zalewam woda i ustawiam na maly ogien-zeby ''dochodzil'' w swoim czasie :)
Nie wyobrazam sobie kuchni bez takiego bulionu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2013 15:55
na pewno dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak