Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowo-kokosowe ciasteczka

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Te ciasteczka są pyszne, takie piaskowe, wprost rozpływają się w ustach. Zapewniam, że na jednym się nie skończy. Polecam na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik.

Składniki:

Ciasto:

mąka tortowa 1.5 szklanki
masło lub margaryna 20 dag
cukier puder 0.5 szklanki
wiórki kokosowe 2 łyżki
budyń waniliowy 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Dodatkowo:

mąka pszenna 4 łyżki

Porada

Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 2 blaszki ciasteczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo-kokosowe ciasteczka

Wykonanie pysznych ciasteczek:

1
Składniki na ciasto przekładamy do miski.
Krok 1 - Budyniowo-kokosowe ciasteczka foto
2
Następnie zagniatamy ciasto.
Krok 2 - Budyniowo-kokosowe ciasteczka foto
3
Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Krok 3 - Budyniowo-kokosowe ciasteczka foto
4
Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Między kulkami zachowujemy odstępy ponieważ urosną.
Krok 4 - Budyniowo-kokosowe ciasteczka foto
5
Pieczemy do zrumienienia przez około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Budyniowo-kokosowe ciasteczka foto
6
Podajemy i smacznego życzę.
Krok 6 - Budyniowo-kokosowe ciasteczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2020 19:36
Dobre to jest. Glos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak