Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bucatini z krewetkami, czosnkiem i chilli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron buatini 200 gram
krewetki gotowane 200 gram
czosnek 2 ząbki
papryczka chilli 1 szt
natka pietruszki 1 garść
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bucatini z krewetkami, czosnkiem i chilli

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.

Na patelni przesmażamy na oliwie posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli ( ilość papryczki w zależności od stopnia ostrości ja użyłam całej ), solimy, pieprzymy i smażymy minutę, dodajemy obrane i opłukane krewetki i smażymy 2 minuty.

Na patelnie dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, dodajemy posiekaną natkę pietruszki – wszystko razem starannie mieszamy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku i serwujemy gorące, najlepiej z lampką białego wina : )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak