Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie zapieczone z serem roquefort

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Roquefort 100 gram
Martini Bianco 50 ml
masło 1 łyżka
brzoskwinie w puszce 6 połówek

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie zapieczone z serem roquefort

Brzoskwinie odsączamy z syropu, jeśli używamy świeżych obieramy je ze skóry. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem i wlewamy martini. Układamy połówki brzoskwiń. Na każdej połówce kładziemy kawałek sera.
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.07.2013 16:15
jejku! są fantastyczne!
kasienka23 04.07.2013 11:21
muszą byś smaczne!
Adamorek 03.07.2013 18:00
ciekawy deser
pajbek 03.07.2013 17:46
Takich brzoskwiń jeszcze nie próbowałam, super pomysł :-)
cukiereczek 03.07.2013 17:32
super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak