Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brynzová pomazánka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 60 g
twaróg 75 g
bryndza 75 g
kwaśna śmietana 2 łyżki
rzodkiewki 3 sztuki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brynzová pomazánka

Rzodkiewki ścieramy na drobnej tarce, lekko solimy i odstawiamy. Do rozdrabniacza wkładamy miękkie masło, rozkruszony widelcem twaróg i bryndzę. Dodajemy śmietanę i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy lekko odciśnięte rzodkiewki oraz posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak