Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta pomidorowo-paprykowa na chlebie zakwasowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb na zakwasie 3-4 kromki
masło 3-4 łyżeczki
pomidory bez skóry żółte 3 średnie
papryka żółta 1/2 średniej
cebula biała mała
oliwa nie Extra Virgin
sól i pieprz

Porada

Kto lubi może każdą kromkę natrzeć ząbkiem czosnku jeszcze przed posmarowaniem masłem.

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta pomidorowo-paprykowa na chlebie zakwasowym

Pomidory, cebulę i paprykę obrać - cebulę drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, a pomidory w cząstki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy (byle nie EV) i zeszklić cebulę - dodać paprykę i pomidory, posolić i dusić, aż warzywa zmiękną i odparują na gęstą masę.

Pod koniec duszenia opiec w elektrycznym grillu solidne kromki chleba na zakwasie.
Kromki posmarować miękkim masłem i nałożyć masę warzywną.
Wierzch posypać pieprzem i od razu podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.09.2016 10:12
Ja też ostatnio bardzo chętnie na śniadanko sobie przyrządzam takie bruschetty :)
Mniam 26.09.2016 08:22
Z chęcią schrupałabym taką na śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak