Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukiew z marchewką do obiadu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 0,5 kg
warzywa 0,5 kg ( brukiew)
masło 3-5 dag
mąka pszenna 2 łyżeczki
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Porada

Brukiew z marchewką to bardzo smaczne połączenie. Pyszny i łatwy do zrobienia dodatek do dania z mięsem. W takiej wersji przygotowałam pierwszy ale nie ostatni raz.

Przepis i sposób przygotowania na: Brukiew z marchewką do obiadu

Marchewkę i brukiew obrać, pokroić w kostkę. Wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać odrobinę soli, przykryć i gotować. Z warzyw ugotowanych na pół miękko usunąć przykrywkę i odparować. Do miękkiej marchewki z brukwią włożyć surowe masło. Mąkę z wodą i dokładnie wymieszać rózgą, tak aby nie było grudek. Połączyć z miękkimi warzywami, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.12.2016 21:53
ciekawa propozycja
Jadwiga/Jaga85 16.12.2016 19:30
bardzo fajne warzywka
2milutka 16.12.2016 18:07
dobre połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak