Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownies

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier kryształ 20 dkg
gorzka czekolada 30 dkg
jajko 3 sztuki
masło 22 dkg
sól 1 szczypta
mąka pszenna 14 dkg
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki

Porada

Wierzch ciasta możemy posypać również czekoladą białą

Przepis i sposób przygotowania na: Brownies

10 dkg czekolady posiekać i odłożyć na bok.Pozostałą czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić z masłem w rondelku na małym ogniu.Odstawić.

Jajka,cukier i aromat waniliowy miksujemy na puszysto,dolewamy po troszkę rozpuszczoną czekoladę z masłem ( cały czas miksując )

Następnie dodajemy mąkę,sól i dokładnie mieszamy.

Ciasto wylewamy na blaszkę ( 20x30 ) wyłożoną papierem do pieczenia,posypujemy po wierzchu posiekaną czekoladą.

Pieczemy w 180 stopniach przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.07.2016 20:44
uwielbiam te ciasto
Aannkaa82 21.10.2015 19:28
Apetyczny deserek :)
Grazyna0211 21.10.2015 18:09
lubię to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak