Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły zapiekane z sosem beszamelowym i serem pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
ser camembert 200 gram
mleko 2 szklanki
mąka 50 gram
masło 50 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły zapiekane z sosem beszamelowym i serem pleśniowym

Brokuły podzielić na różyczki, gotować 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzić, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos beszamelowy: do mleko dodać mąkę i podgrzać do zagotowania. Następnie dodać masło, dokładnie wymieszać i przyprawić solą i gałką muszkatołową. Sos wlać do naczynia żaroodpornego. Ser pleśniowy pokroić w plasterki, układać na powierzchni. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Celsjusza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.09.2016 15:19
bardzo dobre
jagoda5913 27.07.2016 00:38
pyszne danie
Benita 26.07.2016 23:23
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak