Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły z czosnkiem, cytryną i parmezanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1 sztuka
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
skórka cytrynowa 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
parmezan starty 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 łyżka
pestki dyni 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżeczki
salamandra do smaku
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły z czosnkiem, cytryną i parmezanem

Czosnek przekrój na pół (wzdłuż) a następnie pokrój w cieniutkie półplasterki. Na patelnię wlej olej i podsmażaj czosnek przez minutę. Dodaj skórkę z cytryny, sok, pieprz i sól. Zdejmij z ognia.

Brokuła podziel na różyczki. Gotuj go w osolonej wodzie przez 3 minuty (lub więcej jeśli lubisz bardziej miękkie warzywa). Odcedź na sitku.

Brokuły przełóż na talerz, polej sosem z patelni. Posyp parmezanem, posiekaną dymką, bazylią oraz pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 11.06.2013 16:59
pyyyyszności
Klisza 03.02.2013 22:15
pycha
Klisza 03.02.2013 22:15
pycha
alexxxanderka 15.10.2012 20:06
ciekawy smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak