Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BRĄZOWY RYŻ Z SAŁATĄ W SOSIE KOPERKOWYM ZE SKRZYDEŁKAMI I PIECZARKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 100 g
sałata 1 główka
sos koperkowy
pieczarki 250 g
skrzydełka kurczaka 4 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula 1 szt
śmietana 200 ml
koper świeży 2 duże garści

Przepis i sposób przygotowania na: BRĄZOWY RYŻ Z SAŁATĄ W SOSIE KOPERKOWYM ZE SKRZYDEŁKAMI I PIECZARKAMI

Ryż gotujemy z dodatkiem soli al'dente. Sałatę płuczemy i rwiemy w małe kawałki, śmietanę mieszamy z drobno posiekanym koprem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i polewamy sałatę. Pieczarki obieramy i przyrządzamy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/251078/pieczarki-w-sosie-smietanowym.html. Skrzydełka czyścimy i przyrządzamy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/251075/pieczone-ogniste-skrzydelka.html. Jeśli chcemy aby ryż był ciepły, wraz z garnkiem okrywamy kocem. Podajemy wszystko razem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 11.10.2012 13:43
pycha obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak