Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bounty

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka tortowa 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko kokosowe 1 szklanka
mleko 3,2% 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
śmietana kremowa 30% 300 ml
cukier puder 3 łyżki
czekolada gorzka 100 g
czekolada mleczna 50 g
śmietana kremowa 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bounty

Ciasto:
Białka ubij na sztywno, dodaj partiami cukier. Nie przerywając miksowania dodaj pojedynczo żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.
Masa kokosowa:
Mleko, i mleko kokosowe podgrzać, dodać żelatynę. Gdy się całkowicie rozpuści dodać wiórki kokosowe. Masę schłodzić
Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo mieszaninę kokosową. Tężejącą masę wyłożyć na ciasto.
Czekoladowy ganache:
Śmietankę podgrzać w garnku do zagotowania. Zdjąć z ognia i dodać połamane w kostki czekolady. Pozostawić na 5 minut a następnie wymieszać.
Masę czekoladową wyłożyć na warstwę kokosową.
Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 06.03.2014 12:54
Mniam moje smaczki!!
noninka77 06.03.2014 12:46
pysznie wygląda:)
gosia561 06.03.2014 12:25
ale smaczny
Kuchenka 06.03.2014 11:21
podoba mi się
halina17 06.03.2014 10:55
Dobre ciasto.
andrej 06.03.2014 10:32
Pychotka!!!
dodi 06.03.2014 10:12
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak