Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boula- alkoholowa mieszanka wybuchowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 60 dag
wino wytrawne 0,7 litra
cukier 40 dag
wódka 100 ml
woda 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Boula- alkoholowa mieszanka wybuchowa

Kroki postępowania

1
Maliny zasypać cukrem i odstawić na noc (aby puściły sok). Następnego dnia przełożyć je do szklanego naczynia (np. dzbana) wlać wódkę, wino i delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Boula- alkoholowa mieszanka wybuchowa foto
2
Tuż przed podaniem dolać wodę i ponownie wymieszać. Napój można podawać z owocowymi kostkami lodu.
Krok 2 - Boula- alkoholowa mieszanka wybuchowa foto
3
Podawać w kieliszkach lub jako sosik do owoców :)
Krok 3 - Boula- alkoholowa mieszanka wybuchowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 30.09.2012 18:10
ta gwiazdka jest butelka po perfumach :) zdezynfekowalam sobie i teraz trzymam tam spirytus:)
Adamorek 30.09.2012 14:25
jak butelka po perfumach
K&J 30.09.2012 10:22
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak