Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
burak 2
włoszczyzna 1
bulion wołowy 1 litr
groszek zielony 1/3 opakowania
ziemniaki 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinkowa

Wywar wołowy gotujemy (ja miałam już gotowy), dodajemy włoszczyznę drobno pokrojoną - seler, marchew, pietruszka, por. Gotujemy razem z ziemniakami do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego,)ok.30min) w połowie gotowania dodajemy posiekaną botwinkę (wcześniej umytą) i pokrojone w kostkę wcześniej ugotowane buraki. Gotujemy jeszcze kilka minut, na koniec doprawiamy do smaku, dodajemy świeżo posiekany koper. Można podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.12.2014 18:47
bardzo lubimy taka zupkę
AgaS10 01.12.2014 15:22
bardzo lubię...ale z całej mojej rodzinki tylko ja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak