Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowikowa z koniakiem i szczypiorkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone kilka szt
bulion warzywny 1,5-2 l
śmietana 18-procentowa 150 ml
koniak 2-3 łyzki
masło 2-3 łyzki
cebula 1-2 szt
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
szczypiorek 1/2 peczka
borowiki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Borowikowa z koniakiem i szczypiorkiem

Suszone grzyby zalewamy gorącą przegotowana woda i moczymy najlepiej cala noc. Po tym czasie grzyby odcedzamy i drobno siekamy, a wode dolewamy do bulionu warzywnego.
Rozgrzewamy na patelni masło- smażymy posiekana cebule i pokrojone świeże grzyby- dodajemy także te suszone.
Smażymy wszystko dobrych kilka minut.
Dodajemy grzyby do bulionu- gotujemy pol godzinki.
Zabielamy zupę śmietaną- miksujemy.
Doprawiamy do smaku przyprawami i koniakiem.
Podajemy z posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.02.2015 19:54
ciekawe połączenie
berys18 25.01.2015 17:20
smaczna i pachnąca zupa
Klausia 21.09.2013 13:19
ten koniak mnie tu intryguje :)
Krystyna32 09.09.2013 14:34
pyszna zupka
Czarnula87 04.09.2013 20:02
już czuje zapach :)
izapozdro 04.09.2013 19:33
ciekawe połączenie smaków
Aleksandra/Olcia 04.09.2013 19:22
wow pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak