Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowikowa karkówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 400-500 g
śmietana 30% 330 ml
zupa w proszku 2 opak.
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
Cebula suszona Prymat

Porada

Zamiast zupy borowikowej mozemy uzywac innych, np. cebulowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Borowikowa karkówka

Karkówke myjemy, osuszamy, kroimy na plastry grubosci 1,5-2cm. Rozbijamy lekko tluczkiem do miesa. Oprószamy z obu stron sola i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej ale nie za duzo. Podsmazamy karkowke najpierw z jednej strony, a gdy przekrecimy na druga, obsypujemy borowikowa zupa w proszku-polowa opakowania, nastepnie gdy podsmazy sie druga strona, robimy to samo z nia. Podsmazamy jeszcze chilwe a w tym czasie w drugie opakowanie zupy mieszamy dokladnie ze smietanka. Wlewamy na patelnie z miesem tak by pokryla calosc. Dusimy pod przykryciem na nie za duzym ogniu 15-20 minut. Mieso musi byc miekkie i soczyste w srodku. W polowie duszenia posypujemy suszona cebulka. Mozemy to zrobic dodatkowo przed podaniem. Serwujemy z ziemniakami lub dowolna kasza. Ja podalam z cwiartkami smazonych ziemniakow i salatka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 23.02.2017 12:59
Ciekawy pomysl z ta zupa. Musze wyprobować.
cookarka 22.02.2017 18:53
Wow!Co za pyszności.
Smaczna_B 22.02.2017 17:26
Mniam...palce lizać!
Wafelek2601 21.02.2017 22:10
Apetyczna.
w mojej kuchni 21.02.2017 22:02
To moje smaki w tej potrawie
agnieszka214 21.02.2017 18:42
apetyczna super
RenataZ-et 21.02.2017 18:38
super danie :)
Bernadeta1 21.02.2017 18:19
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak