Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOGRACZ / Bogrács – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 500 g
cebula 2 szt
czosnek ząbki 3 szt
papryka czerwona 2 szt
smalec 2 łyzki
pomidory w puszce 300 g
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzeczka
kminek Prymat 1 łyzeczka
bulion warzywny 1 l
ziemniaki 4 szt
sól do smaku 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: BOGRACZ / Bogrács – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

W garnku rozgrzewamy smalec, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy, wrzucamy kminek oraz obydwie papryki, a następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone w kawałki mięso – przesmażamy.

Do podsmażonego mięsa dodajemy posiekany czosneko raz pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smażymy.

Zalewamy bulionem, przykrywamy i na bardzo wolnym ogniu dusimy ok. 45 minut.

Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory wraz z zalewą.

Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości.

Doprawiamy do smaku i podajemy gorące!

Świetnym dodatkiem jest kleks gęstej śmietany!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 09.11.2016 17:08
wygląda pysznie
Ada-Gaba 26.01.2016 22:15
bardzo apetyczna
Madzai 31.10.2015 20:33
Idealne na jesień :)
berys18 31.10.2015 18:09
bardzo apetyczna
Jadwiga/Jaga85 31.10.2015 17:22
PYSZNE DANIE!
Stenka 31.10.2015 15:10
takie lubię
joannaa24 31.10.2015 11:22
Fajna, bardzo syta zupa
Ewelina1991 31.10.2015 09:42
mam smaka na bogracza ;-)
Megg 30.10.2015 21:05
smaczna i pozywna zupka
Bernadeta1 30.10.2015 18:58
Bardzo apetycznie wygląda a ja dawno nie robiłam sobie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak