Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki pieczone w piekarniku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 200 g
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki pieczone w piekarniku

Kroki postępowania

1
Boczniaki posolić godzinkę przed zaczęciem gotowania.
Jajko roztrzepać z pieprzem i odrobiną soli w miseczce.
Na inny talerz wysypać bułkę.
Maczać boczniaki w całości w jajku i obtaczać w bułce. Układać na blaszce. Jak już wszystkie będą ułożone na blaszce prysnąć na nie kilka razy oliwą w sprayu.
Krok 1 - Boczniaki pieczone w piekarniku foto
2
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 min. Powinny być ładnie przyrumienione.
Krok 2 - Boczniaki pieczone w piekarniku foto
3
Polecam wypróbować takie boczniaki do obiadku zamiast ziemniaków czy ryżu.
Krok 3 - Boczniaki pieczone w piekarniku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 03.05.2013 10:41
Pysznośći ;)
caralajna 29.04.2013 20:04
wstyd przyznać, ale boczniaków nigdy nie jadłam, z piekarnika muszą smakować wyśmienicie :)
Boska_Agatka 21.04.2013 19:36
ale narobiliście mi smaka mniam
Monika58 21.04.2013 18:24
muszą być pyszne tak podane
migotka28 21.04.2013 18:07
boczniaki są pyszne ale ciężko mi je dostać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak