Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony po zbójnicku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
sól do smaku
przyprawa zbójnicka 1 łyżka
olej 4-5 łyżek
papryka mielona 1 łyźka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony po zbójnicku

Surowy boczek obgotować we wrzącej wodzie ok. 30 minut. Olej wymieszać z przyprawą, solą i papryką, natrzeć obgotowany, wystudzony boczek. Piec ok. 1,5 godz., sprawdzając patyczkiem czy jest upieczony. Jeśli wypływa przezroczysty sok, boczek jest gotowy, jeśli sok jest różowy-boczek musi się jeszcze piec.
Przyprawę zbójnicką możemy nabyć w sklepie internetowym, jest ostra w smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 15.06.2013 21:25
smacznie wygląda
Smaczna_B 14.06.2013 16:46
super wygląda,jaka smakowita,przypieczona skórka
Krzysztof15 11.06.2013 14:57
Pyszne mięsko
Wiesława1 11.06.2013 14:50
coś dla mojego męża
marcia7 11.06.2013 11:34
ale konkretny boczek
Beata68
Beata68 11.06.2013 10:55
ale fajny,przypieczony...zapewne smaczny!
artur7 11.06.2013 10:44
pyszny boczus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak