Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne ciasto brzoskwiniowo-rabarbarowe
Margarynę roztapiamy w rondelku bądź garnuszku na małym ogniu. Odstawiamy do ostygnięcia.
Brzoskwinie wyłożyć na sitko tak aby obeschły. Rabarbar obmyć, pokroić na małe kawałki, posypać cukrem.
Ciasto:
Jajka z cukrem ubić mikserem ok. 5 min. tak aby cukier się rozpuścił. Stopniowo dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jak będą dokładnie wymieszane dodać tłuszcz mieszając tak aby się połączyły wszystkie składniki a ciasto było jednolite.
Piekarnik nagrzać do ok.180 st. C.
Na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto, równomiernie rozprowadzić. Wysypać na ciasto owoce.
Piec w piekarniku ok. 30 min. Odstawić do ostygnięcia. Posypać pudrem
Ciasto na standardową blaszkę o wymiarach 24X28 cm