Przepis i sposób przygotowania na: Błekitne oczy carycy
2. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy do stężenia. Szklankę mleka zagotowujemy z cukrem a w pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy. Gotujemy budyń i odstawiamy do przestygnięcia. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masę dokładnie ucieramy aby nie było grudek.
3.Napar: w 3/4 szklance wrzątku rozpuszczamy łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i odstawiamy do przestygnięcia. Na jedną część biszkoptu wykładamy połowę masy budyniowej, następnie biszkopty nasączone w kawie. Na biszkopty wylewamy dobrze tężejące galaretki. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Gdy galaretka zastygnie wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywamy drugą częścią biszkoptu.
4 W rondelku roztapiamy masło dodajemy cukier, mleko i kakao mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Ciepłą polewę wykładamy na ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi.