Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z karkówki z cukinią i marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa (bez kości) 5 plastrów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna 3 łyżki
olej 3 łyżki
cukinia 1 mała sztuka
marchewka 1 sztuka
woda 300 ml
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z karkówki z cukinią i marchewką

Lekko rozbite mięso z karkówki przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące i smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu.

Do podsmażonego mięsa wlewamy wodę i dodajemy marchewkę pokrojoną w drobną kostkę. Przykrywamy i dusimy ok. 15-20 minut na średnim ogniu.

Cukinię kroimy w dużą kostkę i po czasie duszenia dodajemy do mięsa. Ponownie dusimy, do czasu, aż cukinia będzie miękka.

Sos przyprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.11.2016 14:55
smaczne danie
Ewelina1991 03.11.2016 08:58
dobre mięsko
MAR3STA 02.11.2016 22:27
Bardzo apetyczne danie
Renata9 02.11.2016 21:33
Smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak