Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki drobiowe po diabelsku / Dukan

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 duże
chili w płatkach
Sól ziołowa jodowana Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki drobiowe po diabelsku / Dukan

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić każdy filet na 3-4 kawałki i rozbić nie bardzo cienko.
Każdą bitkę oprószyć przyprawami i składać piętrowo - owinąć w arkusz folii spożywczej i włożyć na godzinę lub dwie do lodówki.
Mocno rozgrzać patelnię teflonową lub ceramiczną i układać porcjami mięso.
Krok 1 - Bitki drobiowe po diabelsku / Dukan foto
2
Smażyć na sporym płomieniu, aż mięso się zrumieni z obu stron.
Krok 2 - Bitki drobiowe po diabelsku / Dukan foto
3
Podawać na gorąco, z dodatkiem surówki lub na zimno, zamiast wędliny.

* Mięsko można również upiec na grillu.
Krok 3 - Bitki drobiowe po diabelsku / Dukan foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.11.2012 09:25
Szybkie, proste i bardzo smaczne mięsko :)
miroslawa 27.11.2012 05:02
pyszne
Sroczka 26.11.2012 23:16
Proste i z pewnością smaczne.
tessinka 26.11.2012 22:11
Zdrowe mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak