Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowy przekładaniec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy

jajko 10 szt
cukier 10 lyzek
mąka pszenna 10 lyzek
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
kakao 2 lyzki

Biszkopt jasny

cukier 6 lyzek
mąka 6 lyzek
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
kakao 1 lyzeczka

Krem

mleko 2 szkl
cukier 20 dag
żółtko jajek 2 szt
budyń śmietankowy 1 szt
alkohol do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy przekładaniec

Wykonajmy biszkopty robiąc je tak samo. Białka ubijamy z cukrem, wlewamy powoli żółtka i mieszamy. Następnie wsypujemy pozostałe składniki. W przypadku biszkopta jasnego ciasto dzielimy na dwie części i do jeden dodajmy kakao. Biszkopt kakaowy pieczemy i przekrawamy na pół, zaś biszkopt jasny wylewamy na blaszkę i łyżami kładziemy w różne miejsca ciasto z kakao. Pieczemy.
Przygotujmy krem na mleku wraz z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem. Dodajemy alkohol według uznania.
Ciasto przekładamy następująco na spodzie ciemny biszkopt na niego krem później biszkopt z kakao kroimy w kostkę i układamy na masie i przykrywamy go kremem i kakaowym biszkoptem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 05.07.2017 17:50
kusząco wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak