Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z mascarpone
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Placek miodowy:
Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa mascarpone:
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. W 6 łyżkach wrzątku rozpuść żelatynę, lekko ostudź i dodaj pod koniec ubijania śmietany. Mascarpone zmiksuj i wymieszaj delikatnie ze śmietaną.
Przełożenie:
Biszkopt- troszkę masy mascarpone- ciasto miodowe- dżem- połowa masay z mascarpone- biszkopciki- reszta masy- dekorujemy kakao