Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa baba

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 3/4 szkl
mąka 1 szkl
olej 4 łyżki
budyń śmietankowy 1 op
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa baba

Jajka ubijamy wraz z cukrem na puch. Następnie dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenie, cukier waniiowy oraz budyń, całość chwilę miksujemy. Gotowe, gładkie ciasto wylewamy do formy na babkę z kominem i pieczemy około godziny w temp. 180*C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 22.09.2012 13:24
pyszne!
Kate131 26.08.2012 09:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak