Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z miski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 10 lyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 5 łyżek
margaryna do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z miski

Kroki postępowania

1
miskę smarujemy margaryną , następnie obsypujemy bułką tartą.
Krok 1 - Biszkopt z miski foto
2
Białka oddzielamy od żółtek. Białka miksujemy z cukrem , powoli dodajemy żółtka. następnie przesiewamy mąki i proszek. Mieszamy na jednolita masę.
Krok 2 - Biszkopt z miski foto
3
Ciasto przelewamy do miski.
Krok 3 - Biszkopt z miski foto
4
Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Biszkopt z miski foto
5
Upieczony biszkopt wyjmujemy na deskę wyścieloną papierem.
Krok 5 - Biszkopt z miski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 21.04.2014 10:58
fajne ciasto
Alex_M 24.02.2013 10:58
fajne :)
Ryszard4 23.02.2013 21:41
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak