Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt smarowany cieplymi jablkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
mąka 1 szklanka
maka ziemniaczan 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier puder
jabłka 1 smażone

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt smarowany cieplymi jablkami

białka miksujemy z cukrem. POwoli dodajemy zółtka. Ciągle miksując teraz juz na najniższych obrotach przesiewamy mąke , mąke ziemniaczana i proszek do pieczenia. Dokładnie łączymy składniki. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. PO upieczeniu wyjmujemy z formy i zostawiamy na jeden dzień . Jabłka lekko podgrzewamy żeby były ciepłe ale nie gorące. CIasto kroimy na 3 równe części. Każdą smarujemy jablkami. Gotowe ciasto opruszamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 10.02.2013 19:14
pyszny
Kasia35 10.02.2013 10:18
smaczny
Piter 31 10.02.2013 06:47
Extra wygląda.
pestka 10.02.2013 00:09
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak