Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt Michała

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
cytryna 1 sztuka
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 5 sztuk
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt Michała

Kroki postępowania

1
mąki łączymy ze sobą wraz z proszkiem i przesiewamy dwukrotnie przez sitko
Krok 1 - biszkopt Michała foto
2
białka ze szczyptą soli ubijamy na pianę
Krok 2 - biszkopt Michała foto
3
następnie dodajemy cukier kryształ i dalej miksujemy
Krok 3 - biszkopt Michała foto
4
następnie dodajemy żółtka, dalej ubijamy, dodajemy wymieszane mąki i drewnianą łyżką mieszamy dokłądnie. Dodajemy sok z cytyny. WYlewamy na blaszkę wyłożoną papierem pieczeniowym.
Krok 4 - biszkopt Michała foto
5
łyżką wyrównujemy ciasto na blaszce
Krok 5 - biszkopt Michała foto
6
pieczemy w temp 190 stopni w rozgrzanym piekarniku
Krok 6 - biszkopt Michała foto
7
tak wygląda biszkopt w przekroju.
Krok 7 - biszkopt Michała foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak