Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT MAŚLANY PUSZYSTY

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 2,5 szklanki
laska wanili 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka czubata

Porada

Biszkopt maślany nadaje się do tortów ponieważ łatwo go podzielić na warstwy i nasączyć.

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT MAŚLANY PUSZYSTY

Miękkie masło ubić z cukrem i wanilią dodając stopniowo jajka.
Ubijać jeszcze 5-7 minut.
Wsypać przesianą mąkę i sodę.
Delikatnie wymieszać i przełożyć do formy.
Piec okoo 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stop. C.
Wystudzony biszkopt można podawać bez dodatków lub przekroić i przełożyć konfiturami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak