Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 4 sztuki
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier. Żółtka ubić z proszkiem do pieczenia i octem. Połączyć białka z żółtkami. Mieszając wsypywać powoli mąkę. Piec ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.06.2013 15:59
biszkopt podstawa wielu ciast
gusia1000 24.09.2012 15:07
Fajnie Ci wyszedł.
miki47 22.09.2012 12:43
o 5 minut za długo pieczony, nawet widać że się przypiekł, proponuję piec 15 minut w termoobiegu lub 20 bez termoobiegu. Wtedy napewno będzie ok. Biszkopt jest gotowy gdy odchodzi od foremki ! ale smacznie się należy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak