Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 młoda
kiełbasa wiejska 40 dag
cebula biała 3
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
koperek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z młodej kapusty

kapsutę posiekać dodac 2 szklanki wody, podusic 10 minut, dodac wody tak by sie zrównała z kapustą, dodac ziele i lisc. Cebulke pokroic w kostke podsmażyc dodac do kapusty, to samo zrobic z kiełbasą. dodac posiekany koper. gotowac około 20 minut. Na koniec dodac koncentrat i smietane, przyprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 06.08.2014 19:45
smaczny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak