Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty pekińskiej

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 duża
por 1/2 mniejszego
cebula 1
kiełbasa 350 gram
ketchup łagodny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do większego garnka. (na dno wlewamy oliwę)
Krok 1 - Bigos z kapusty pekińskiej foto
2
Por i cebulę drobno siekamy i dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Bigos z kapusty pekińskiej foto
3
Kiełbasę kroimy w kostkę i również dodajemy do kapusty.
Krok 3 - Bigos z kapusty pekińskiej foto
4
Do składników bigosu dodajemy także koncentrat pomidorowy, ketchup oraz przyprawy: sól, pieprz i ostrą paprykę. Wszystko razem dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Gotowy bigos wykładamy na półmisek.
Krok 4 - Bigos z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 16.09.2014 08:40
o! świetny pomysł na wykorzystanie kapusty pekińskiej :)
kuklik 13.09.2014 21:51
szybki i bardzo interesujący
w mojej kuchni 13.09.2014 08:50
wypróbuję taki bigosik
Anna169Hosz 13.09.2014 07:34
Ciekawy bigosik.
mrtikraj 12.09.2014 22:03
Ooo pekinka :) trzeba wypróbować :)
gosia56 12.09.2014 21:09
Takiego jeszcze nie jadłam na pewno pyszny;)
pajbek 12.09.2014 20:57
Dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak