Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos "porosołowy" :)

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
ugotowane mięso z kurczaka 500-600 g
kiełbasa wiejska 1 laska
masło 4 łyżki
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt
grzyby suszone 1/2 szklanki
sól
pieprz
smalec 3-4 łyzki
mąka 3 łyżki
ziele angielskie 3-4 szt

Porada

Do tej potrawy wykorzystuję mięso z rosołu z poprzedniego dnia.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos "porosołowy" :)

Kapustę ugotować na półmiękko z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego oraz pokruszonych suszonych grzybów. Kiełbasę pokroic w kostkę i podsmażyć na smalcu, dodać do kapusty. Cebule drobno pokroic, usmażyć na łyzce masła i dodac do kapusty. Mięso z kury pokroić w kostkę, podsmażyć i dodac do kapusty. Z pozostałęgo masła i mąki zrobic zasmażkę i dodać do bigosu pod koniec gotowania. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 09.07.2015 09:31
fajny przepis na bigos
Damiano
Damiano 09.07.2015 09:05
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak