Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigoli z borowikami i porem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron bigoli 125 g
borowiki 50 g
por 50 g
natka pietruszki 5 g
śmietanka 36% 100 ml
sos ostrygowy 1 łyżka
ząbek czosnku 1
masło
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigoli z borowikami i porem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i cedzimy.
Oczyszczone borowiki kroimy i smażymy na maśle z posiekanym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do grzybów dodajemy pokrojonego w grube plastry pora i smażymy razem jeszcze około minuty.
Całość podlewamy śmietanką i redukujemy aż zgęstnieje.
Na koniec dodajemy sos ostrygowy, posiekaną natkę pietruszki i makaron. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Smacznego :) ! Bon appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 06.05.2016 00:06
Twoje dania muszzą być na wypasie
ilka01 13.12.2015 13:55
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak