Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białkowiec z musli i makiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 400 ml
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
mak 1,5 szkl
musli owocowe 1 szkl
cukier wanilinowy 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 250 g
czekolada 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Białkowiec z musli i makiem

Białka ubić na pianę, stopniowo dodać cukier i ubijać aż do rozpuszczenia.
Dodać resztę składników ubijając , rozpuszczoną margaryną i na koniec musli , które mieszamy już łyżką.
Wylać ciasto do tortownicy wyłożonej papierem lub średniej blaszki.
Piec w temp 180 st przez 50 min
Po wyjęciu jeszcze gorące ciasto posypać startą czekoladą która utworzy kożuszek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.11.2013 14:10
dobry pomysł na wykorzystanie białek :)
Kuchenka 11.11.2013 12:00
fajne ciacho
gottrina 11.11.2013 11:59
wyglada świetnie
everay 11.11.2013 10:54
ciekawy przepis:)
Stenka 11.11.2013 09:59
fajny przepis, kiedyś wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak