Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy klasyczne .. bez udziwnień a pysznie..

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 szt
drobny cukier 100 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy klasyczne .. bez udziwnień a pysznie..

Białka w temperaturze pokojowej ubijamy mikserem na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Na koniec miksowania dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, jeszcze chwilkę miksując. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 st. C na 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakChwili 03.02.2013 18:11
wszystko co przepyszne, zazwyczaj jest bombą kaloryczną...
monika1968 03.02.2013 16:15
Też uwielbiam bezy chodź to bomba kaloryczna niestety ;/
agnieszkalider 29.01.2013 08:50
pyszności, mniam!
Malinka 28.01.2013 12:05
Też uważam, że takie są najlepsze!
EmciaPichci 22.12.2012 11:43
za takie bezy mogę dać się pokroić! :D
SmakChwili 19.11.2012 14:57
ja też je uwielbiam :)
pajbek 19.11.2012 02:04
Pyszy deser i jak pięknie podany.
jozefinach 18.11.2012 21:14
Lubię domowe bezy.
Joanna46 18.11.2012 20:38
Pyszne.
czekoladka_m 18.11.2012 18:31
też często robię, pycha!!
eMMe 18.11.2012 18:05
super:)
Anamorphosee 18.11.2012 16:46
uwielbiam bezy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak