Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 4 szt
sól 1 szczypta
mąka ziemiaczana 1 łyżeczka
cukier puder 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli.
gdy białka są już ubite dodajemy powoli cukier puder
cały czas miksując po połączeniu się cukru z białkami
dodajemy mąkę ziemiaczaną miksujemy 6 min.
Ubitą pianę nałożyć do rekawa cukierniczego i układamy
porcje na blaszkę
piec w nagrzanym piekarniku w 120 stopniach C 40-45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.06.2013 11:58
Dziś będę robić ciasteczka bezowe pierwszy raz, zobaczymy czy mi wyjdą :D
marzencia2007 17.04.2013 14:28
i ja uwielbiam bezy
EnoBeno 16.04.2013 09:39
uwielbiam bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak