Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezmięsny sos do ryżu z groszkiem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
groszek konserwowy 200 gram
papryka czerwona 1/2
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 400 gram
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
cebula biała 1 duża
czosnek 2 ząbki

Porada

Można użyć białego lub brązowego ryżu (lub inne jeśli ktoś chce), ja najczęściej je mieszam.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezmięsny sos do ryżu z groszkiem.

Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu.
Czosnek siekamy i rumienimy na odrobinie oleju, cebulę siekamy i szklimy z czosnkiem. Paprykę kroimy w słupki i dodajemy na patelnię, razem z pomidorami z puszki, dusimy kilka minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku i przyprawę curry. Mieszamy i smażymy około 10 minut. Podajemy na ryżu gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak