Przepis i sposób przygotowania na: Beza z jabłkami
2.Ciasto podzielić na 3 części.
a.ciasto-dodać 2 łyżki kakao
b.ciasto-dodać 1 łyżkę octu
c.ciasto-bez dodatków
3.Ciasto a i b włożyć do zamrażalnika.
Reszta składników;
1 kg jabłek
bakalie
4 białka
1 szklanka cukru
PRZYGOTOWANIE;
1.Na blachę ułożyć ciasto c (bez dodatków) i lekko posypać bułką tartą.
2.Pokroić jabłka w plastry i ułożyć na cieście.
3.Na jabłka zetrzeć po połowie ciasta a(z kakao)i ciasta b(z octem).
4.Rozłożyć bakalie.
5.Ubić pianę z białek i cukru.
6.Pianę nakładać łyżką na bakalie.
7.Na koniec zetrzeć resztę ciasta a i b.
8.Piec.30-40 min./ 180c