Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki musli z ryżem (bezglutenowe)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 60 g
miód 60 g
cukier brązowy 80 g
masło orzechowe 100 g
płatki owsiane 1 szklanka
ryż preparowany 1,5 szklanki
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
morele suszone 1/2 szklanki
żurawina suszona 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki musli z ryżem (bezglutenowe)

W średniej wielkości garnku podgrzać masło, miód, cukier i masło orzechowe/krem rafaello do rozpuszczenia się cukru. Doprowadzić do wrzenia i od razu zdjąć z palnika.
Morele drobno posiekać. Wsypać pozostałe składniki i wymieszać tak aby płatki i ryż były dokładnie pokryte masą.
Formę kwadratową o wymiarach 25cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć gotową masę, i dobrze docisnąć łyżką natłuszczoną olejem. Włożyć do lodówki, do momentu stężenia. Pokroić w podłużne batoniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.04.2016 10:28
super pomysł
ania2610 05.04.2016 10:05
świetne - bardzo mi się podobają!
Motorek 05.04.2016 08:11
super batoniki
kd045 05.04.2016 07:42
Nie ma to jak swoje batoniki
Habibi 05.04.2016 07:40
mnóstwo energii w każdym kęsie :)
Iwusia 04.04.2016 23:49
wspaniałe sa te ciasteczka, chętnie bym porwała jednego
KORAL 04.04.2016 22:42
Pyszności....:)
joannaa24 04.04.2016 22:16
Super, bardzo lubię takie batoniki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak